Skip links

'Ben je bezopen?' nu vooruit te bestellen!

Je kunt ook eerst verslaafd raken, en pas daarna cabaretier worden’ grapt hij er zelf over. Fimme Bakker (1994) was nog jong toen hij verslaafd raakte. En pas na een verblijf in een kliniek vond hij met vallen en opstaan de weg omhoog.

In ‘Ben je bezopen?’ vertelt Fimme zijn persoonlijke verhaal, en deelt hij veel kennis en inzichten die hij verkreeg in de afgelopen jaren. Er komen veel uiteenlopende onderwerpen aan bod, zoals de aandacht die besteed zou moeten worden aan de dierbaren van een verslaafde en het belang van goede nazorg na verblijf in een kliniek. Zowel voor jongeren als ouders bevat het boek veel wijsheden.

Dat zijn vader Bram als psychiater gespecialiseerd was in verslaving kan in dit verhaal geen toeval zijn. Zoals de afwezigheid van diezelfde vader in het ontstaan van zijn verslaving een belangrijke rol speelt. Bram schreef het nawoord bij dit boek.

Bestel hier!

Wie is Fimme?

  • Geboren op 11-12-1994
  • Chauffeur en tourmanager van Javier Guzman geweest
  • Koningstheateracademie afgerond in 2022
  • Speelt vanaf oktober 2023 de voorstelling ‘Ben je Bezopen’
  • Winnaar Groninger Studenten Cabaret Festival 2023

Cabaret

Fimme speelt momenteel samen met zijn vader de eerste avondvullende voorstelling van Bakker & Bakker. Zijn vader Bram Bakker is verslavingsdeskundige en Fimme is zelf ervaringsdeskundige op dit gebied.

In deze avondvullende voorstelling verkennen vader en zoon verslaving in al haar gedaanten. Zonder franje, open en eerlijk en niemand ontziend. Vooral zichzelf niet. En vooral elkaar niet. Liever een harde grap die raak is dan een ritueel dansje om de hete brei. Dat hebben ze nou wel lang genoeg gedaan.

Zie ‘Speellijst’ om te zien wanneer ‘Ben je Bezopen?’ bij jou in de buurt speelt!

Ook speelt Fimme vanaf januari 2024 mee in de finalistentour van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Hieronder de podcasts die Fimme opnam met zijn vader.

Contact

Voor boekingen, samenwerkingen of andere vragen kun je hier je gegevens achterlaten, dan zal Fimme spoedig contact met je opnemen.

Of stuur een e-mail naar: info@fimme.nl